• Karriärberättelser
  • 2019-08-08
  • 2480 visningar

Regionchef för stora projekt

Att arbeta som regionchef för stora projekt innebär ett stort ansvar i att driva verksamheten framåt och vidga dess vyer. Målet är att bygga en organisation som kan ta sig an större och mer omfattande projekt i framtiden, samt att utveckla YIT:s samarbete mellan olika parter. I följande karriärberättelse möter vi David, som kommer direkt från tre års intensivt arbete på Västlänken i Göteborg. Nu har tagit sig an sin nya roll som regionchef för YIT Sverige, stora projekt.

En YIT-anställd tar kort på en byggkran.
En YIT-anställd tar kort på en byggkran.

”Min uppgift är att bygga upp en organisation som kan ta sig an större projekt i framtiden”

 

Vad har du för roll på YIT och vad innebär den? Jag har fått rollen som regionchef för stora projekt med uppgift att bygga upp en organisation som kan ta sig an lite större projekt i framtiden. Dessa projekt är oftast ett bra sätt att attrahera nya talanger och ger en bra bas att stå på.

Hur har dina första dagar sett ut på YIT?  De första dagarna har varit väldigt spännande med många nya arbetskollegor att lära känna, även en hel del gamla bekanta sedan tidigare. Det är så när man har varit verksam i 31 år i branschen.

Varför valde du att söka dig till just YIT & vad var ditt första intryck? Efter tre års intensivt arbete på Västlänken i Göteborg kände jag att jag ville byta miljö och komma hem till Stockholm. Jag fick tips om att YIT är under uppbyggnad här i Sverige efter fusionen med Lemminkäinen. Denna process kände jag att jag vill vara med på. Det är alltid roligt att vara med i något nyskapande.

Hur tror du att dina kollegor skulle beskriva dig? Hmm, jag tror att de skulle beskriva mig som en lugn person som gärna delar med sig av sina erfarenheter. Inte den hetsiga typen.

Vad är mest utmanande i ditt arbete? Den största utmaning vi har idag i branschen är att hitta duktiga medarbetare och utveckla dem vidare.  Effekterna av 90-talets lågkonjunktur gör sig påmind och satsningarna på infrastruktur har ökat ganska dramatiskt på sistone.

Här hittar du lediga jobb på YIT