• Karriärberättelser
  • 2023-10-04
  • 206 visningar

På YIT kan jag anpassa min roll

Kristofer Lundberg är platschef för YITs projekt i Mörtnäs där det byggs en brygga för pendelbåtar mellan Gustavsberg och Stockholm. Det är ett litet projekt där rollen som platschef innebär att ansvara för hela projektet, men också att hugga i där det behövs. Ett projekt precis i Kristofers smak.

Kristofer Lundberg började på YIT 2019 efter många år som egen företagare i byggbranschen där han byggt om råvindar till bostäder, byggt stora hus och renoverat våningar runt om i Stockholm. Men när han såg sig om efter nya utmaningar föll valet på att utbilda sig till utsättare och hamnade efter detta på YIT.

 — Att valet föll på YIT berodde på att jag gillar hur de ser individen och att det går att anpassa ens roll efter vad jag som person drivs av, säger Kristofer.

Det är just nu de mindre projekten där alla får hjälpas åt med det som ska göras som lockar honom mest.

— Här i Mörtnäs har vi varit ett litet gäng vilket gjort att jag ena dagen suttit och ritat i CAD och nästa hjälpt till att plantera om buskar. Det gör jobbet varierat och det är något jag trivs med.

 Men att vara på ett litet projekt innebär inte att han känner sig ensam i sin roll. — Även om jag är själv på plats här så innebär det inte att jag är ensam. Det finns alltid personer på YIT som jag kan kontakta och få hjälp av deras expertis, säger Kristofer.

 Parallellt med projektet i Mörtnäs har Kristofer även drivit ett projekt i Linköping och båda går nu mot sitt slut och det är inte helt bestämt vad som kommer härnäst.

 — En av YITs styrkor är att vi har allt från små- till megastora projekt, så det går att anpassa sin roll, men just nu känner jag att de mindre projekten passar mig bra, avslutar Kristofer.