Om YIT

Om YIT

YIT är Finlands största och ett betydande nordeuropeiskt utvecklings-och byggbolag

I 110 år har vi skapat bättre livsmiljöer för våra kunder: funktionella hem för ett hållbart boende, framtidssäkra offentliga och kommersiella byggnader samt infrastruktur för smidigare flöden av människor, företag och samhällen. Vi sysselsätter 5 000 personer i nio länder:  Finland, Sverige, Norge, Estland, Lettland, Litauen, Tjeckien, Slovakien och Polen. Vår omsättning 2022 var 2,4 miljarder euro. YIT Corporations aktier är noterade på Nasdaq Helsinki Oy. 

Mer om oss

Tillsammans kan vi erbjuda ett flertal tjänster och lösningar för bostäder, kommersiella fastigheter och inom infrastruktur. En av våra främsta styrkor är implementeringen av krävande stadsutveckling- och regionala projekt, där vi kan kombinera våra mångsidiga kompetenser.

I Sverige är vi verksamma över hela landet. Vi är inriktade på infrastrukturprojekt med fokus på grund- och anläggning samt tunnel- och berg. Vi har funnits på den svenska marknaden i närmare 30 år och har gedigen kunskap om de lokala förutsättningarna. Tillsammans med våra kunder skapar vi morgondagens infrastruktur. Genom att ständigt utveckla nya produkter och hållbara lösningar kan vi alltid erbjuda den senaste och mest effektiva tekniken. Vi är certifierade enligt ISO 9001, ISO 14001 och ISO 45001.