Lokala sidor:
Corporate site:
Om YIT

Om YIT

YIT

YIT är Finlands största byggbolag och en av de mest framträdande branschaktörerna i Nordeuropa. Vi utvecklar och bygger bostäder, kommersiella fastigheter och stadsområden. Vi är också specialister inom krävande infrastrukturprojekt. Tillsammans med våra kunder skapar våra 8000 medarbetare mer funktionella, attraktiva och hållbara städer och miljöer. YIT finns i 10 länder: Finland, Ryssland, Sverige, Norge, Baltikum, Tjeckien, Slovakien och Polen.

Tillsammans kan vi erbjuda ett flertal tjänster och lösningar för bostäder, kommersiella fastigheter och renoveringsprojekt inom infrastruktur. En av våra främsta styrkor är implementeringen av krävande stadsutveckling- och regionala projekt, där vi kan kombinera våra mångsidiga kompetenser.

I Sverige är vi verksamma över hela landet. Vi är inriktade på infrastrukturprojekt med fokus på grund- och anläggning samt tunnel- och berg. Vi har funnits på den svenska marknaden i närmare 30 år och har gedigen kunskap om de lokala förutsättningarna. Tillsammans med våra kunder skapar vi morgondagens infrastruktur. Genom att ständigt utveckla nya produkter och hållbara lösningar kan vi alltid erbjuda den senaste och mest effektiva tekniken.

Det nya YIT skapades efter att de 100-åriga bolagen YIT Corporation och Lemminkäinen Corporation fusionerades den 1 februari 2018. Vår gemensamma omsättning för 2019 var cirka 3,4 miljarder euro. YIT Corporations aktier är noterade på Nasdaq Helsinki Oy. www.yitgroup.com