• Karriärberättelser
  • 2023-11-19
  • 315 visningar

Elham Livani vill vara med och bygga framtidens Sverige

Samarbete, engagemang och en önskan om att kunna bidra till samhället har länge varit kärnan i Elham Livanis yrkesliv. Efter att ha inlett sin karriär inom ambulansverksamheten i Stockholm, har hon nu hittat sitt kall som en värdefull medlem av HR-teamet på YIT.

För Elham Livani har det alltid varit viktigt att hennes arbetsplats på något sätt bidrar till samhället i stort. Hennes första arbetsplats var ambulansverksamheten i Stockholm. Innan hon började jobba där läste hon kandidatprogrammet “Personal, arbete och organisation”, på Stockholms Universitet.

 – Jag hamnade på kandidatprogrammet lite av en slump, jag ville helt enkelt prova på något nytt. Som tur är insåg jag snabbt redan under den första terminen att jag stormtrivdes, berättar hon.

 När Elham Livani en tid senare fick reda på att YIT letade efter en HR-person tyckte hon att det lät som en väldigt lockande tjänst. Inte minst eftersom det är ett företag som arbetar mycket med frågor som rör samhället i stort.

 – YIT är en arbetsplats där man hjälper till att både bygga nytt och rusta upp äldre delar av samhällets infrastruktur. Därför sökte jag mig dit.

Berätta lite om din roll på YIT
– Jag har varit på YIT sedan januari 2019 då jag började som HR-specialist. Första året var min roll främst inriktad på rekrytering. Sakta men säkert har jag utvecklats i min roll och fått ta mig an nya områden. Idag arbetar jag med chefsstöd i Region Mellan, där jag stöttar inom rekrytering, rehabilitering, utveckling och andra personalärenden. Jag är också ansvarig för vårt personalsystem BOND samt vår årliga medarbetarundersökning.

Vad är utmaningarna i ditt jobb - och vad är roligast?
– Mitt arbete innefattar nästan alltid något sorts samarbete med andra människor. Detta är det roligaste och mest utmanande. Att arbeta med människor är väldigt givande. Man får ge en hel del samtidigt som man får ta emot en hel del. Oavsett om det är situationer som är väldigt jobbiga och utmanande är det i slutändan för allas bästa man gör sitt arbete. Det bästa jag vet är att ha lyckade samarbeten i organisationen. Även om man inte alltid håller med varandra om saker och ting är det viktigt att man har en öppen och ärlig kommunikation.

Varför ska andra välja att arbeta på YIT tycker du?
– Det häftigaste med att arbeta på YIT är att man har möjligheten att bygga framtidens Sverige. Idag utvecklar vi Stockholms avloppsreningssystem samtidigt som vi bygger grunden till en ny på- och avfartsramp för  Kapellskärs hamn. Det är högt och lågt – från att avloppsvatten ska ta sig till nyare, mer miljövänliga anläggningar från andra sidan Stockholm, till att Kapellskärs hamns kapacitet utökas ytterligare. Man kan vara stolt över de projekt vi arbetar med. Jag gillar den röda tråden i alla våra projekt - att vi bygger för framtiden.