• Karriärberättelser
  • 2021-04-22
  • 1482 visningar

Projektingenjör

”Organisationen består av många unga människor som driver YIT framåt, vilket är väldigt roligt”

Ellen är utbildad högskoleingenjör inom byggteknik och redan innan examen kom hon i kontakt med YIT genom Academic work. Hon startade sin karriär som projektanställd, men kort därefter blev hon heltidsanställd hos YIT. Idag arbetar Ellen som projektingenjör vid vattenmagasinet i Aitik samtidigt som hon är involverad i anbudsarbeten för nya projekt.

”Jag har sedan jag började i maj 2019 jobbat på projektet vattenmagasinet i Aitik. Till en början bestod mina arbetsuppgifter främst av provtagning och analys vilket hanteras i YIT:s fältlaboratorium. Idag arbetar jag som projektingenjör vid vattenmagasinet. Där stöttar jag platschefen med planering, uppföljning och inköp samtidigt som jag deltar i anbudsarbeten för nya projekt”, säger Ellen.

Trots att Ellen är i uppstarten av sin karriär har hon en tydlig målbild i sin yrkesroll. Hon lyfter fram att YIT banar väg för den yngre generationen samt att det finns goda möjligheter till personlig utveckling.

”Eftersom detta är mitt första jobb i branschen, är mitt mål att lära mig så mycket som möjligt. Det är även viktigt för mig att känna att jag utvecklas. Detta underlättas stort av att YIT har en tydlig framåtanda. Organisationen består av många unga människor som driver YIT framåt, vilket är väldigt roligt”, avslutar Ellen.

Här hittar du lediga jobb på YIT