• Karriärberättelser
  • 2020-10-21
  • 1664 visningar

Projektingenjör

Abdinasser har alltid haft ett stort intresse för byggsektorn och har sedan en lång tid tillbaka haft målsättningen att arbeta som projektingenjör. När Abdinasser kom till Sverige 2010 fick han möjlighet att förverkliga sin barndomsdröm.

Abdinasser står framför en stor grävskopa
Abdinasser står framför en stor grävskopa

Abdinasser började att studera till byggnadsingenjör med inriktning brokonstruktion via KTH och efter det fick han möjlighet att börja arbeta som konstruktör på Samkonsult. Han kunde på så vis skaffa sig goda insikter i yrket i form av arbete i en mängd projekt inom projektering av stål- och betongkonstruktioner. Men efter ett tag började Abdinasser se sig om efter nya utmaningar, vilket gjorde att han slutligen hamnade hos YIT Sverige där han idag arbetar som projektingenjör.

”Jag hamnade hos YIT eftersom jag började titta närmare på vilka möjligheter det fanns att vara delaktig under hela processen av ett projekt. Jag har alltid haft ett stort intresse för teknik och dess utveckling. Att arbeta som projektingenjör har alltid verkat intressant eftersom det erbjuder möjlighet att ha koll på det mesta som sker i en organisation”, inleder Abdinasser.

Som projektingenjör arbetar Abdinasser främst med frågor som gäller ekonomi och kontrakt. Han har stort ansvar i att kontrollera att utförda arbeten fortgår enligt kontrakt samt att rapportering till ansvarig person sköts. Men han arbetar även med att ta fram underlag till kommande konstruktion vilket sker genom digital modulering. På så sätt får Abdinasser nytta av sin tekniska kunskap. 

”Det som är roligast med min tjänst är att ingen dag är den andra lik. Ena dagen sitter jag med kontrakt, medan jag börjar nästa dag med att hantera vågsedlar, skriva underrättelser eller granska fakturor. Dessutom försöker jag alltid vara tillgänglig för att stötta mina kollegor gällande dessa frågor”, fortsätter Abdinasser.

Framöver strävar Abdinasser att fortsätta utvecklas inom sin yrkesroll inom ramen för YIT:s målsättning. Han talar väl om utvecklingsmöjligheterna inom företaget och hur arbetsmiljön skapar en atmosfär med högt i tak.

”Mitt mål är att fortsätta utvecklas inom mitt yrkesområde och tillföra YIT mervärde i form av ett arbete som resulterar i bättre kvalitet. Min ambition är att stanna länge inom företaget och under samma chef. YIT är ett företag som präglas av ett gott ledarskap och god arbetsmiljö där det är högt i tak. Dessutom erbjuder YIT alla sina anställda bra karriärmöjligheter då det finns många olika yrkesroller inom företaget”, avslutar Abdinasser.

Här hittar du lediga jobb på YIT