• Karriärberättelser
  • 2021-03-05
  • 2330 visningar

Från sköldpaddsvolontär till kvalitetsingenjör

Edith på byggarbetsplats
Edith på byggarbetsplats

Edith hade ingen tanke på att arbeta inom anläggning eller bygg.  Hon studerade fysik och konst- och litteraturvetenskap samtidigt som hon reste runt i Centralamerika för att arbeta som volontär med sköldpaddor. Men ibland tar karriären en oväntad vändning vilket kan resultera i något ännu bättre. Via Academic Work fick Edith möjligheten att arbeta som KMA-stöd vilket blev hennes väg in i en outforskad bransch.

”För cirka tre år sedan träffade jag min partner vilket gjorde att jag flyttade till Stockholm. Jag började se mig omkring efter jobb och via Academic Work fick jag möjlighet att arbeta som KMA-stöd. Jag hade då aldrig hört talas om KMA, men jag fick jobbet och jag älskade det!”, inleder Edith.

Till en början arbetade Edith på ett av Förbifart Stockholms större tunnelprojekt, där hon fick chansen att avancera och ta sig an rollen som kvalitetsansvarig hos entreprenören. Idag arbetar hon som kvalitetsingenjör på olika projekt runtom i Stockholm för YIT och trivs som fisken i vattnet. Som kvalitetsingenjör har man ett stort ansvar i att se till att projektet följer såväl kontrakt som lagar och regler. Det är av stor vikt att allt underlag levereras för att i slutändan kunna överlämna en högkvalitativ produkt. 

”Det bästa med min yrkesroll är att den är så varierande. En dag är jag på plats i projektet för att besikta ett pågående arbete, utföra kontroller och hänga med byggarna. Medan jag en annan dag kan upprätta styrdokument, läsa EU-direktiv eller delta i projekteringsmöten”, fortsätter Edith.

Edith har stora mål och ambitioner och strävar efter att fortsätta växa inom sin yrkesroll. Den yrkesmässiga målsättningen syftar till att bygga upp en stark och förtroendegivande organisation, där YIT som företag förknippas med högkvalitativt arbete och goda resultat. Hon lyfter privilegiet som ett växande företag i Sverige ger i form av att man har möjlighet att påverka och växa tillsammans med organisationen.  Men samtidigt belyser hon även vikten av att lära känna sina kollegor och att ha roligt på jobbet.

”Det viktigaste för mig i mitt arbete är att ha kul i gruppen jag jobbar med. Jag tror starkt att man ska ha kul på jobbet för att kunna göra det bra”, avslutar Edith.

Här hittar du lediga jobb på YIT