• Karriärberättelser
  • 2018-08-24
  • 2661 visningar

Arbetsledare inom anläggning

Andreas sökte nya utmaningar och arbetar idag som arbetsledare inom anläggning. För att lyckas i sin roll gäller det att involvera medarbetarna i uppgifterna och få alla att gå åt samma håll.

Illustration av stadsmiljö
Illustration av stadsmiljö

”Jag gillar utmaningar och ansvar”

Namn och titel

Andreas, arbetsledare inom anläggning, Sverige. 

Vad har du för bakgrund?

Jag har jobbat som bergarbetare i 12 år, ovan och under jord.

Hur hamnade du i din nuvarande roll?

Jag har länge haft ambitionen att ta ett kliv i karriären men inte fått möjligheten hos tidigare arbetsgivare. Så när företaget sökte arbetsledare skickade jag in en ansökan och fick chansen. Jag trivs utomordentligt bra och ser ljust på framtiden både för mig själv och företaget.  

Hur ser en typisk arbetsdag ut för dig?

Väckarklockan ringer kl. 04:15, jag sätter mig i bilen och kör till jobbet där vi startar dagen kl. 05:30 med kaffe. Teamet pratar igenom vad som ska göras under dagen och vilket som är det bästa tillvägagångssättet innan vi drar igång med arbetet kl. 06:00. Jag ser till så att allt finns på plats för att arbetet ska flyta på utan hinder. I slutet av dagen skriver jag dagbok både på papper och i datorn.

Vad tycker du mest om med ditt jobb?

Jag gillar utmaningar och ansvar. Planeringsbiten av jobbet ger mig tillfredställelse. När jag ser att alla i teamet är nöjda och jobbet flyter på och att eventuella problem som dyker upp inte beror på mina beslut utan av yttre faktorer. I sommar har regnet ställt till det en hel del i arbetet, men problem är till för att lösas.

Vad är den största utmaningen i ditt jobb?

Det mest utmanande är att jag är ny i anläggningsbranschen så varje dag är en ny dag och jag har mycket att lära. Som tur är så har jag bra stöd av mina kollegor och är inte rädd för att be om hjälp.

Vad behövs för att lyckas i din roll?

Jag tror att man har mycket att vinna på att ha bra social kompetens. Att kunna förstå och läsa av människor och se hur man kan förmedla sitt budskap eller tanke på bästa sätt så att alla förstår. Det är bra att involvera alla i uppgifterna och få samtliga att gå åt samma håll. Att använda sig av folk med erfarenhet, bolla idéer och tankar så man inte uppfinner hjulet 2-3 gånger. Ingen kan allt men många kan mycket.

Vad tycker du om att göra på din fritid? 

På min fritid så blir det mycket snöskoterkörning vintertid. Försöker träna 3-4 gånger/vecka. All annan tid tillbringas med min sambo och min 3 månader gamla dotter.

Här hittar du lediga jobb på YIT