• Referensprojekt
  • 2824 visningar

Friidrotts- och idrottshall i Gällivare

På uppdrag av Gällivare kommun byggde YIT under 2020 kommunens nya friidrotts- och idrottshall. Kontraktsvärdet uppgick till omkring 130 miljoner SEK och arbetet innefattade en totalentreprenad som avsåg projektering och nybyggnation av arenan.

Friidrotts- och idrottshall i Gällivare

Friidrott populärt bland kommunens ungdomar

Projektet resulterade i en friidrottshall i Junior-SM klass för 11 olika grenar dimensionerat för 585 personer. Det resulterade även i en idrottshall som rymmer 300 personer och som ersätter Hedskolans gamla gymnastiksal. Friidrott är mycket populärt bland kommunens ungdomar och mot bakgrund av detta satsas det nu på en helt ny arena.

Vidare byggdes även en spegelsal och ytor för artistisk gymnastik och styrka/rörlighet samt en skumgrop för hoppträning. På så sätt kan Gällivares freeskii-åkare träna även under barmarksäsong.

 

Energisnål arena i klass Miljöbyggnad Silver

Friidrotts- och idrottshallen byggdes utifrån miljömässiga och energisnåla aspekter i klass Miljöbyggnad Silver. YIT har sedan tidigare gedigen erfarenhet av att bygga dessa typer av sportanläggningar. Utöver projekteringen omfattade själva byggnationen framför allt ett större mark- och grundläggningsarbete samt inrednings- och installationsarbeten. Byggnationen påbörjades under våren 2019 och färdigställdes under hösten 2020.

Projektets namn
Friidrotts- och idrottshall i Gällivare
Kund
Gällivare Kommun
Ort
Gällivare
Land
Sweden
År
2020
Projektstatus
Färdigställt
Affärsverksamhet
Infra
Energiklass
Miljöbyggnad Silver