• Referensprojekt
  • 1804 visningar

Friidrott- och idrottshall i Gällivare

På uppdrag av Gällivare kommun bygger YIT kommunens nya friidrotts- och idrottshall. Kontraktsvärdet uppgår till omkring 130 miljoner SEK och arbetet innefattar en totalentreprenad som avser projektering och nybyggnation av arenan.

Friidrott- och idrottshall i Gällivare

Friidrott populärt bland kommunens ungdomar

Projektet kommer att resultera i en friidrottshall i Junior-SM klass för 11 olika grenar dimensionerat för 585 personer. Det kommer även att resultera i en idrottshall som kommer att ersätta Hedskolans gamla gymnastiksal. Friidrott är mycket populärt bland kommunens ungdomar och mot bakgrund av detta satsas det nu på en helt ny arena.

Vidare kommer även en spegelsal samt ytor för artistisk gymnastik och styrka/rörlighet att byggas samt en skumgrop för hoppträning. På så sätt kan Gällivares freeskii-åkare träna även under barmarksäsong.

 

Energisnål arena i klass Miljöbyggnad Silver

Friidrotts- och idrottshallen kommer att byggas utifrån miljömässiga och energisnåla aspekter i klass Miljöbyggnad Silver. YIT har sedan tidigare gedigen erfarenhet av att bygga dessa typer av sportanläggningar. Utöver projekteringen omfattar själva byggnationen framför allt ett större mark- och grundläggningsarbete samt inrednings- och installationsarbete. Byggnationen påbörjades under våren 2019 och färdigställdes under hösten 2020.

Projektets namn
Friidrott- och idrottshall i Gällivare
Kund
Gällivare Kommun
Ort
Gällivare
Land
Sweden
År
2020
Projektstatus
Färdigställt
Affärsverksamhet
Infra
Energiklass
Miljöbyggnad Silver