• News
  • Pressmeddelanden
  • 2019-01-29
  • YIT Sverige AB
  • 2 visningar

YIT bygger Gällivares nya friidrottsarena

På uppdrag av Gällivare Kommun har YIT tilldelats en totalentreprenad för nybyggnation av kommunens nya friidrotts- och idrottshall. Kontraktsvärdet uppgår till omkring 130 miljoner SEK.

På uppdrag av Gällivare Kommun har YIT tilldelats en totalentreprenad för nybyggnation av kommunens nya friidrotts- och idrottshall. Kontraktsvärdet uppgår till omkring 130 miljoner SEK.

På uppdrag av Gällivare Kommun har YIT Sverige AB tilldelats en totalentreprenad som avser projektering och nybyggnation av kommunens nya friidrotts- och idrottshall. Friidrott är populärt bland kommunens ungdomar och mot bakgrund av detta satsas nu på en ny arena.

- Från kommunens sida ser vi mycket positivt att få två nya idrottshallar i en energisnål arena i klass Miljöbyggnad Silver. Det blir en friidrottshall i Junior-SM-klass för 11 olika grenar dimensionerat för 585 personer och en idrottshall som ersätter Hedskolans gamla gymnastiksal. Inom arenan byggs även en spegelsal samt ytor för artistisk gymnastik och styrka/rörlighet. Det kommer även att byggas en skumgrop för hoppträning - bra träning för Gällivares freeskii-åkare under barmarkssäsong. Det är jättekul att sporter som friidrott, gymnastik och freeski nu ska få egna lokaler, säger Bo-Göran Bäckfors, projektchef på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Gällivare kommun.

YIT har sedan tidigare gedigen erfarenhet av att bygga denna typ av sportanläggningar. Utöver projekteringen omfattar själva byggnationen framförallt ett större mark- och grundläggningsarbete samt inredning- och installationsarbete.

- Vi är stolta över förtroendet att tillsammans med Gällivare Kommun få skapa och främja ungdomsidrotten, en insats som bidrar till stadsutvecklingen. Vi ser fram emot att påbörja det nya samarbetet med Gällivare Kommun och hoppas att vi i framtiden hittar fler samarbetsformer. YIT har under de senaste åren haft en stark lokal närvaro då vi genomfört flertalet komplexa infrastrukturprojekt på en marknad som ser fortsatt god ut. Därför är vårt nästa steg i den lokala satsningen att etablera ett YIT-kontor i Gällivare från och med januari 2019, säger Mattias Sandlund, Regionchef för infrastrukturverksamheten i region norr.

Projekteringsarbetet påbörjas omgående och byggnationen planeras starta under våren 2019. Friidrotts- och idrottshallen förväntas färdigställas under hösten 2020.