• Pressmeddelanden
  • 2022-09-09

YIT och Stockholm Parkering ingår avtal om strategisk partnering gällande Hjorthagsgaraget

Stockholm Parkering har valt YIT Sverige AB som strategisk partner vid byggandet av Hjorthagsgaraget i Norra Djurgårdsstaden i Stockholm.

I fas 1 inleds arbetet med att säkra upp befintligt bergrum samt projekterings och kalkylarbeten. YIT har möjlighet att erhålla fas 2 som innebär schakt- och bergarbeten för Hjorthagsgaraget. YIT har också en möjlig option på ytterligare tre planerade bergrumsprojekt.

Stockholm Parkering bygger Hjorthagsgaraget i Hjorthagsberget och kommer att få ca 1300 parkeringsplatser i åtta plan.

  • ”Med Hjorthagsgaraget kommer vi att stödja boende i Norra Djurgårdsstaden, mängder av arbetsplatser och besökare till området med parkeringsmöjligheter”, säger Christian Rockberger, VD Stockholm Parkering.

  • ”Vi är mycket glada över att få inleda en strategiskt partnering med Stockholm Parkering och ser fram emot att tillsammans bygga Stockholm Parkerings största garage”, säger Mika Leppänen, vd YIT Sverige AB.

 
För mer information, vänligen kontakta
Anne Lintala
, Strateg kommunikation Stockholm Parkering, 070-772 96 85, anne.lintala@stockholmparkering.se

Lena Johansson, Marknads- och kommunikationschef YIT Sverige AB, 073-802 31 08, lena.johansson@yit.se

YIT är Finlands största och ett av Nordeuropas mest betydande utvecklings- och byggföretag. I 110 år har vi skapat bättre livsmiljöer för våra kunder: funktionella hem för ett hållbart boende, framtidssäkra offentliga och kommersiella byggnader samt infrastruktur för smidigare flöden av människor, företag och samhällen. Vi sysselsätter 5 500 personer i nio länder: Finland, Sverige, Norge, Estland, Lettland, Litauen, Tjeckien, Slovakien och Polen. Vår omsättning 2021 var 2,7 miljarder euro. YIT Corporation aktie är noterad på Nasdaq Helsinki Oy.