• Pressmeddelanden
  • 2020-06-26
  • YIT Sverige AB
  • YIT Sverige AB

YIT bygger en del av tunnelbaneförlängningen i Stockholm

YIT och Region Stockholm har tecknat ett avtal för en del av tunnelbaneförlängningen vid Sockenplan i Stockholm. Arbetet börjar i augusti 2020 och byggperioden är cirka 2,5 år. Projektets totala värde är cirka 400 miljoner SEK.

Niklas Bergman, förvaltningschef Region Stockholm och Lars Stendius, vd YIT Sverige "skakar hand" efter kontraktsskrivningen.

Projektet är en del av en större utbyggnad av Stockholms tunnelbanesystem. Under de kommande 10 åren kommer Region Stockholm att utöka tunnelbanesystemet med 11 nya stationer och cirka 22 kilometer nya spårtunnlar. Utbyggnadsplanen omfattar nästan 30 enskilda kontrakt och värdet på den totala investeringen är cirka 2 miljarder euro.

Sockenplan är den sydligaste delen av den nya blå linjen mot Söderort, som i slutändan förbinder den befintliga Hagsätralinjen och den nya blå linjen från Södermalm vid Sockenplan.

- Vi är oerhört glada över att få vara en del av detta stora och spännande projekt och ser mycket fram emot att få samarbeta med Region Stockholm, säger Lars Stendius VD på YIT Sverige.

YIT har tidigare erfarenhet av liknande arbeten bland annat i Finland. Vid den pågående stora utbyggnaden av Helsingfors tunnelbanesystem är YIT, sedan 2009, en av huvudentreprenörerna och är därmed det enda nordiska byggföretaget med aktuell erfarenhet och kunskap från ett stort tunnelbaneprojekt.

- Vår interna samarbetsmodell, med stor rörlighet av spetskompetens, säkerställer att kunden får rätt arbetskraft och kompetens för projektet. Vi är kända för att alltid leverera högsta kvalitet och i tid, avslutar Lars Stendius.

För ytterligare information vänligen kontakta:

Lars Stendius, vd, YIT Sverige, tel. +46 (0)70 395 10 40, lars.stendius@yit.se

Lena Johansson, Marknads- och kommunikationschef, YIT Sverige, tel. +46 (0)73 802 31 08, lena.johansson@yit.se

YIT är Finlands största och ett av Nordeuropas mest betydande byggbolag samt utvecklare av stadsmiljöer. Vi utvecklar och bygger lägenheter och tjänster inom drift- och underhåll, affärslokaler samt hela områden. Vi är också specialister på krävande infrastrukturprojekt. Tillsammans med våra kunder skapar våra nästan 8 000 proffs mer funktionella, attraktiva och hållbara städer och miljöer. Vi arbetar i 10 länder: Finland, Ryssland, Sverige, Norge, de baltiska länderna, Tjeckien, Slovakien och Polen. Våra intäkter 2019 var cirka 3,4 miljarder euro. YIT Corporations aktie är noterad på Nasdaq Helsinki Oy. www.yitgroup.com