• News
  • Pressmeddelanden
  • 2016-06-28
  • YIT Sverige AB

Lemminkäinen bygger en krossanläggning i Gällivare

Notis: YIT och Lemminkäinen gick samman 1 februari 2018. Från och med nu bedriver vi verksamheten under namnet YIT.

LEMMINKÄINEN CORPORATION      NYHETER FÖR INVESTERARE      28 JUNI 2016 KL. 13.30

LEMMINKÄINEN BYGGER EN KROSSANLÄGGNING I GÄLLIVARE

Lemminkäinen har tecknat kontrakt med Boliden om att bygga en malmkrossanläggning i Aitik koppargruva utanför Gällivare. Projektet startar i juni 2016 och kommer att slutföras i juni 2017.

Lemminkäinen ansvarar för genomförandet av projektet, inklusive betongarbeten, markarbeten och konstruktionsarbeten i stål. Boliden Aitik är en av de största koppargruvorna i Europa. Den nya, kraftfulla krossanläggningen ska byggas intill den nuvarande krossanläggningen och möjliggör ökad produktion.

 ”Industribyggnation är ett av våra expertisområden inom krävande infrastrukturbyggnad och vi är glada att fortsätta vårt långsiktiga samarbete med Boliden. Till exempel byggde vi år 2015 ett vattenpumpsystem för Boliden Aitik”, säger Harri Kailasalo, verkställande direktör för Infraprojekt på Lemminkäinen.


LEMMINKÄINEN CORPORATION
Koncernkommunikationen

YTTERLIGARE INFORMATION:
Harri Kailasalo
Affärsområdeschef, Infraprojekt-segmentet
Tel. +358 2071 533 94
harri.kailasalo@lemminkainen.com

DISTRIBUTION:
Centrala nyhetsmedia
www.lemminkainen.com


Lemminkäinen är expert inom krävande infrastrukturbyggnad och husbyggnad i norra Europa och ett av de största beläggningsföretagen inom sitt marknadsområde. Tillsammans med våra kunder och 4 800 proffs bygger vi ett hållbart och ansvarsfullt samhälle. År 2015 uppgick vår omsättning till 1,9 miljarder euro. Lemminkäinen Oyj:s aktie är noterad på Nasdaq Helsinki Oy.