• News
  • Pressmeddelanden
  • 2019-10-01
  • YIT SVERIGE AB
  • YIT SVERIGE AB

Håkan Broman strategiledare hos YIT Sverige

Håkan Broman som tidigare varit koncerndirektör och chefsjurist hos NCC övergår till YIT Sverige med ansvarsområdet utformning och verkställande av strategi. Han har gedigen erfarenhet av internationella industriföretag.

I sin nya roll som senior rådgivare på deltid utvecklar Håkan bygg- och affärsprocesser ur de anställdas synvinkel både på den svenska marknaden och på koncernnivå.

”YIT imponerar med sin kund- och produktionsfokusering. Bolaget har rätt slags kultur och attityd, som behövs för framgång också utanför Finlands gränser. Min uppgift är att bidra till att vi når detta mål”, säger Håkan Broman.

YIT Sveriges många pågående projekt, från berg- och tunnelarbeten till vindkraftverk och datahallar, ger goda möjligheter att främja affärsresultatet och utveckla verksamheten.

”Vi har goda möjligheter att utveckla byggandet av ett hållbart samhälle. I vår organisation eftersträvar vi enkelhet, så att alla får göra sin röst hörd. Vi behöver därför experter, som alltid tar sig an nya utmaningar och som vill utveckla verksamheten. Vi är mycket tacksamma över att Håkan Broman har beslutat sig för att komma till YIT och vi ser fram emot hur det kommer att påverka YIT Sveriges verksamhet”, säger Lars Stendius, verkställande direktör för YIT Sverige.

 

Ytterligare information:

Lars Stendius, Senior Vice President, YIT Sverige, tfn +46 (0)70 395 1040, lars.stendius@yit.se

Pirita Tiusanen, Business Partner, YIT Abp, tfn +358 (0)44 240 9822, pirita.tiusanen@yit.fi

YIT är det största byggföretaget i Finland och en betydande aktör i Nordeuropa. Vi utvecklar och bygger bostäder, tjänster för boende, olika lokaler och hela områden. Därutöver är vi experter på tungt infrastrukturbyggande och vägbeläggning. Tillsammans med våra kunder skapar våra närmare 10 000 experter allt mer funktionella, attraktiva och hållbara städer och levnadsmiljöer. Vi har verksamhet i elva länder: Finland, Ryssland, Skandinavien, Baltikum, Tjeckien, Slovakien och Polen. Nya YIT föddes när de över 100 år gamla YIT Abp och Lemminkäinen Oyj fusionerades den 1 februari 2018. Den korrigerade proformaomsättningen för år 2018 uppgick till cirka 3,2 miljarder euro. YIT Abp:s aktie noteras på NASDAQ Helsinki Oy. www.yitgroup.com/