Lokala sidor:
Corporate site:

Parkeringshus

P-Hämppi, ett prisbelönt parkeringshus

P-Hämppi är ett rymligt, ljust och lättillgängligt parkeringshus med över 900 parkeringsplatser under Tavastgatan i Tammerfors, i Finland. Parkeringshuset består av fem rader med parkeringsplatser, två på övervåningen och tre på nedervåningen. I anläggningen finns även säkra och generösa gångvägar för fotgängare.

Vi skötte såväl sprängning, förstärkning och inre arbeten på anläggingen. Ungefär 230 000 kubikmeter sten, motsvarande 35 000 lastbilslaster grävdes ut från platsen. I det inre arbetet ingick betongarbete och grundkonstruktion, men även beläggning och efterspända konstruktioner.

Tack vare vår erfarenhet av att arbeta i stadsmiljö och våra innovativa lösningar kunde projektet genomföras med minimala störningar för omgivningen.

Trots en snäv tidsplan och nya tekniska lösningar blev arbetet klart i tid. Projektet krävde också ett stort mått av professionalitet och kreativitet eftersom arbetat skedde nära den känsliga stadskärnan och gatorna ovan. Byggplatsen fick beröm eftersom den hade minsta möjliga inverkan på lokalinvånarna.

Det lättillgängliga parkeringshuset P-Hämppi har fått flera utmärkelser inom olika områden:

  • EPA 2013 AWARD för bästa parkeringsanläggning (i kategorin för parkeringsanläggningar)
  • Europas bästa digitala guidesystem 2013 (tjänsten Hitta din bil)
  • Bästa belysning 2013 (i kategorin för innebelysning)
  • Årets prestation på civilingenjörsområdet 2012 i Birkaland
  • Hedersomnämnande för bra byggande (2:a pris)

 

UPPGIFTER

Ort: Tammerfors

Finland

2012

Affärsverksamhet: Undermarksprojekt. Grund- och anläggningsarbete

Close