Lokala sidor:
Corporate site:

Om oss

YIT

YIT är Finlands största byggbolag och ett av de mest framträdande branschaktörerna i Nordeuropa. Vi utvecklar och bygger bostäder, kommersiella fastigheter och stadsområden. Vi är också specialiserade inom krävande infrastruktur- och beläggningsprojekt. Tillsammans med våra kunder skapar våra 10 000 medarbetare mer funktionella, attraktiva och hållbara städer och miljöer. YIT finns i 11 länder: Finland, Ryssland, Skandinavien, Baltikum, Tjeckien, Slovakien och Polen.

Tillsammans kan vi erbjuda fler tjänster och lösningar för bostäder, kommersiella fastigheter och renoveringsprojekt inom infrastruktur och för beläggning. En av våra främsta styrkor är implementeringen av krävande stadsutveckling- och regionala projekt, där vi kan kombinera våra mångsidiga kompetenser.

I Sverige är vi verksamma över hela landet inom infrastrukturprojekt med fokus på grund- och anläggning, tunnel- och berg samt beläggning. Vi har funnits på den svenska marknaden i närmare 30 år och har gedigen kunskap om de lokala förutsättningarna. Tillsammans med våra kunder skapar vi morgondagens infrastruktur genom att ständigt utveckla nya produkter och hållbara lösningar, vilket gör att vi alltid kan erbjuda den senaste och mest effektiva tekniken.

Det nya YIT skapades efter att de 100-åriga bolagen YIT Corporation och Lemminkäinen Corporation fusionerades den 1 februari 2018. Vår gemensamma omsättning för 2017 var över 3,8 miljarder euro. YIT Corporations aktier är noterade på Nasdaq Helsinki Oy. www.yitgroup.com