Bygge av idrottsanläggningar

Vi bygger idrottshallar för olika behov och är specialister inom betongkonstruktion.


Vi förbättrar möjligheterna att träna. Utöver hållbara energilösningar under livscykeln är hänsyn till miljön under byggnationen en väsentlig del av filosofin när det gäller uppförande av idrottsanläggningar.

Vi har möjlighet att bygga idrottshallar och hockeyarenor för ett brett spektrum av behov. Vi har konstruerat simhallar, hockeyarenor, fotbollsarenor samt skidarenor och tunnlar, såsom Laaksolahti fotbollsarena, Villmanstrand ishall och Malmö hockeyarena.

På uppdrag av Gällivare kommun färdigställde vi år 2020 en friidrotts- och idrottshall i Gällivare. Friidrott är populärt bland kommunens ungdomar och mot bakgrund av detta satsades det på en helt ny arena. Nu finns  en friidrottshall i Junior-SM klass för 11 olika grenar på plats. 

Stor svart byggnad med en vuxen och två barn i en stiliserad bild på fasaden.

Vi bygger idrottsanläggningar och flerfunktionshallar

Idrottsarenor, idrottslokaler, simhallar, gympahallar, gym, omklädningsrum, terrasser och restauranger kan kombineras i en idrottsanläggning under ett tak, som till exempel i Backasbrinkens sim- och bollsportsanläggning. Vi har också byggt Kuntolaakso i Kuopio, som är den näst största simbassängen i Finland. I samband med detta renoverade vi också ishallen. I flerfunktionshallar har vi byggt idrottsarenor inomhus, inklusive omklädningsrum, seminarie- och restauranglokaler samt mässcenterlokaler.

Samverkan

Samverkansmodellen är en projektmodell som används i byggprojekt med vilken projektets partner ansvarar för projektplanering och konstruktion och delar risker och fördelar.

Kontakta oss

Lämna en kontaktförfrågan

Beskriv ditt ärende nedan så kontaktar vi dig inom kort. Du kan också skicka e-post direkt till kommunikation@yit.se. OBS, vi utför inte arbeten åt privatpersoner.

Område
Jag vill bli kontaktad