Lokala sidor:
Corporate site:

"Det är ett roligt jobb med bra kollegor"

Det gäller att ha bra körkunskaper, kunna köra på ojämnt underlag, i backar och kurvor för att få till en slät asfaltyta. Och att se slutresultatet av beläggningsjobbet som Alex och hans team utfört är något han tycker är extra kul att få vara en del av.

Namn och titel

Alex, Vältförare, Sverige.

Vilken bakgrund har du?

I grunden har jag en utbildning som bilmekaniker, men jag har även jobbat som lastbilschaufför, målare, kört TMA-bil och lagt asfalt.

Hur hamnade du i din nuvarande roll?

Jag fick ett tips från en kompis att företaget sökte vältförare, så jag sökte tjänsten och fick den.

Hur ser en typisk arbetsdag ut för dig?

Alla dagar är väldigt olika och våra arbetstider kan också variera. Vanligtvis börja vi arbeta klockan 06:00 på morgonen och då går teamet först igenom jobbet som ska göras. Ibland blir det även nattarbete eftersom vissa arbeten inte går att utföra på dagtid på grund av trafikhinder eller liknande. Tillexempel ska vi snart jobba natt då vi ska utföra beläggningsarbeten på en tågterminal där tågen på dagtid skulle hindra vårt arbete. När arbetet väl är igång börjar asfaltsläggaren att lägga ut asfalten, sedan kör jag välten tills asfalten är slät och kan användas.

Vad tycker du mest om med ditt jobb?

Att jag har bra kollegor, bra folk att jobba med. Det är ett roligt jobb, det är kul att hålla på med asfalt. Och det är kul när man ser det färdiga resultatet då det blivit nytt och fint.

Vad är den största utmaningen i ditt jobb?

Det är när man ska köra på ojämnt underlag eller lutningar som i backar och kurvor. Det är inte bara att köra rakt fram och det gäller att få till en perfekt asfaltsyta.

Vad behövs för att lyckas i din roll?

Bra körkunskaper, kunna hantera och köra en asfaltsvält.

Vad tycker du om att göra på din fritid?

Umgås med mina barn, mecka med bilar och köra vattenskoter.