Lokala sidor:
Corporate site:

"Varje dag bjuder på nya utmaningar"

Namn och titel

Markus, Platschef inom Beläggningsverksamheten, Sverige.

Vilken bakgrund har du?

Gick naturvetenskapsprogrammet på gymnasiet. År 2006, efter att jag tagit min gymnasieexamen, började jag jobba som asfaltsarbetare på ett annat bolag, avancerade efter nått år till lagbas på asfaltsgänget. Fick frågan 2014 om jag ville bli arbetsledare för samma team och tog chansen.

Hur hamnade du i din nuvarande roll?

Inför sommaren 2016 hörde företaget av sig med frågan om jag ville börja som arbetsledare hos dem. Ett år senare, sommaren 2017, blev jag befordrad till Platschef med inriktning mot trafikverksjobben i Norr- och Västerbotten.

Hur ser en typisk arbetsdag ut för dig?

Kliver upp kring kl. 05:00. Börjar oftast dagen med att åka ut till någon av arbetsplatserna och ser till så att allt rullar på och fungerar. Pratar med teamet och arbetsledaren vad som händer under dagen. Sedan åker jag in till kontoret och sätter mig vid datorn, planerar kommande jobb och går igenom projekt som är slutförda.

Vad tycker du mest om med ditt jobb?

Ingen dag är den andra lik, man är involverad i projekten från kalkylstadiet till att de slutförs. Man har en ständig kontakt med medarbetarna ute på projekten och arbetsledningen samtidigt som man sköter kontakten mot beställaren och för en dialog med dem.

Vad är den största utmaningen i ditt jobb?

Varje dag bjuder på nya utmaningar. Det händer alltid någonting under projektens gång som man måste hitta lösningar på och inget projekt är det andra likt.

Vad behövs för att lyckas i din roll?

Att man är flexibel i sitt arbete, kan lösa problem som uppstår och håller en bra kontakt med sin personal och sin beställare.

Vad tycker du om att göra på din fritid?

På fritiden brukar jag köra snöskoter och vara i stugan.