Lokala sidor:
Corporate site:

"För att lyckas krävs arbetsmoral och social kompetens"

Ambitionen skall vara och är alltid att man skall göra ett så snyggt och effektivt arbete som möjligt. För att trivas på jobbet är det viktigt att ha kul tillsammans och att ha en bra kemi inom teamet.

Namn och titel

Joakim, beläggningsarbetare, Sverige.

Vad har du för bakgrund?

Har jobbat som beläggningsarbetare sedan sommaren 2010 när jag gick ur gymnasiet. 

Hur hamnade du i din nuvarande roll?

Min far har jobbat inom branschen i snart 30 år så man var ju ofta med och sommarjobbade och dylikt när man var mindre. Att man skulle börja lägga asfalt var ganska givet långt innan man var klar med skolan. 

Hur ser en typisk arbetsdag ut för dig?

Klockan ringer vid 05:00, äter först frukost hemma innan jag rullar till gården som mitt arbetslag utgår ifrån. Där möter man upp kollegorna och utgår från gården vid kl. 06:00. Arbetsuppgifterna är oftast dom samma, men vad för typ av arbete vi skall utföra varierar mycket. Vi belägger allt ifrån gångbanor till små potthål till garageinfarter hos privatpersoner. När vi är klara för dagen, vilket kan vara allt emellan kl. 15:00 till 20:00, så åker vi tillbaks till gården där vi ser till så att allt är laddat inför morgondagens uppgifter. Då jag är lagbas så skall jag skriva dagrapporter efter varje dag som arbetsledarna tar hand om. Jag sköter även all telefonkontakt för vårt arbetslag gentemot arbetsledare, kunder, etc. 

Vad tycker du mest om med ditt jobb?

Det bästa jag vet med jobbet är när man kan vända sig om och verkligen känna att det här blev bra! Det kan innebära olika saker, som att planeringen och utförandet gick som man tänkt sig eller att resultatet blev över förväntan! Ambitionen skall vara och är alltid att man skall göra ett så snyggt och effektivt arbete som det bara går!

Vad är den största utmaningen i ditt jobb?

Den mest utmanade delen av jobbet för mig är nog att jag är otroligt självkritisk, det är väldigt viktigt för mig att jobben blir bra så jag ställer väldigt höga krav på mig själv. Alla är mänskliga så fel inträffar, men då är det viktigt att man tar lärdom av det som hänt och gör det bättre nästa gång.

Vad behövs för att lyckas i din roll?

Arbetsmoral och social kompetens! Vårt arbetslag jobbar väldigt tätt, cirka 170 dagar om året, så det gäller att man har en god kemi i laget. Något jag håller högt är att man skall ha kul på jobbet, och det är jag väldigt glad över att vi har! 

Vad tycker du om att göra på din fritid?

Älskar att umgås med sambon och vänner. Spelar innebandy också så det tar upp 3-4 kvällar i veckan!