Lokala sidor:
Corporate site:

"Jag gillar utmaningar och ansvar"

Andreas sökte nya utmaningar och arbetar idag som arbetsledare inom anläggning. För att lyckas i sin roll gäller det att involvera medarbetarna i uppgifterna och få alla att gå åt samma håll.

Namn och titel

Andreas, Arbetsledare inom anläggning, Sverige. 

Vad har du för bakgrund?

Jobbat som bergarbetare i 12 år, ovan och under jord.

Hur hamnade du i din nuvarande roll?

Jag har länge haft ambitioner att ta ett kliv i karriären men inte fått möjligheten hos tidigare arbetsgivare. Så när företaget sökte arbetsledare skickade jag in en ansökan och fick chansen, så tog jag den direkt. Trivs utomordentligt bra och jag ser ljust på framtiden både för mig själv och företaget.  

Hur ser en typisk arbetsdag ut för dig?

Väckarklockan ringer kl. 04:15, sätter mig i bilen och kör till jobbet där vi startar dagen kl. 05:30 med kaffe och pratar igenom vad som ska göras under dagen med teamet; vad vi ska göra och vilket som är det bästa tillvägagångssättet innan vi drar igång med arbetet kl. 06:00. Jag ser till så att allt finns för att arbetet ska flyta på utan hinder. I slutet av dagen skriver jag dagbok både på papper och i datorn.

Vad tycker du mest om med ditt jobb?

Jag gillar utmaningar och ansvar, samt planeringsbiten av jobbet ger mig tillfredställelse när jag ser att teamet är nöjda och jobbet flyter på och att eventuella problem som dyker upp inte beror på mina beslut utan av yttre faktorer. I somras har regnet ställt till det en hel del i arbete, men problem är till för att lösas.

Vad är den största utmaningen i ditt jobb?

Det mest utmanande är att jag är ny i anläggningsbranschen så varje dag är en ny dag och jag har mycket att lära. Som tur är så har jag bra stöd av mina kollegor och är inte rädd för att be om hjälp.

Vad behövs för att lyckas i din roll?

Jag tror att man har mycket att vinna på att ha bra social kompetens, kunna förstå och läsa av människor och se hur man kan förmedla sitt budskap eller tanke på bästa sätt så alla förstår. Involvera alla i uppgifterna och få samtliga att gå åt samma håll. Använda sig av folk med erfarenhet, bolla idéer och tankar så man inte uppfinner hjulet 2-3 gånger till. Ingen kan allt men många kan mycket.

Vad tycker du om att göra på din fritid? 

På min fritid så blir det mycket snöskoter körning vintertid. Försöker träna 3-4 gånger/vecka. All annan tid tillbringas med min sambo och 3 månaders dotter.

Close