Lokala sidor:
Corporate site:

Datacenter

Datacenter - drivs av miljövänlig förnybar energi i Norden

Mängden data som vi använder och konsumerar växer snabbt varje dag. År 2025 är prognosen en tillväxt med 61% till 175 Zettabyte. Det finns flera drivkrafter för den tillväxten, IoT sociala medier, streaming etc. Datacenterindustrin gör sitt bästa för att bygga och skapa anläggningar för att ge plats åt mängden data som skapas. Behovet av nya datacenter växer och nästa generations datacenter är hållbara och klimateffektiva för att möta den nya efterfrågan att vara co2-neutral eller co2-positiv.

Norge, Sverige och Finland har ett utmärkt läge för att bygga större datacenters för Hyperscaler’s eller andra företag av många skäl:

  • Kallt klimat Det kalla nordiska klimatet hjälper till att hantera de betydande kylkraven hos datacenters
  • Tillgång till förnybar energi Det finns gott om förnybara energikällor tillgängliga, såsom vindkraft, vattenkraft, bioenergi och geotermisk värme. Kraftnäten är tillförlitliga och moderna, med en extremt låg förekomst av störningar i elförsörjningen. Energikostnaderna är låga och elmarknaderna är funktionella och konkurrenskraftiga
  • Anslutning i världsklass Regionen har utmärkta anslutningar och under de kommande åren kommer norra Europas anslutningar till Asien också att ge förbättrad latency till regionen.
  • Politisk stabilitet Den politiska miljön är stabil och välreglerad

YIT bygger Next Generation Datacenters som är hållbara och mer eller mindre autonoma. Som en toppleverantör inom konstruktion av datacenter i Norden har vi ett beprövat koncept. Som alltid ger våra infrastrukturprojekt våra kunder en omfattande lösning.