Lokala sidor:
Corporate site:

Datacenter

Datacenter - drivs av miljövänlig förnybar energi i Norden

Mängden data som vi använder och konsumerar växer snabbt varje dag. För år 2025 är prognosen en tillväxt med 61% till ofantliga 175 Zettabyte. Det finns flera drivkrafter för den tillväxten, IoT sociala medier, streaming för att nämna några. Datacenterindustrin gör sitt bästa för att bygga och skapa anläggningar för att ge plats åt den stora mängden data som skapas vilket gör att behovet av nya datacenter växer. Kravet på nästa generations datacenter är att de är hållbara och klimateffektiva för att möta den nya efterfrågan på att vara co2-neutral eller co2-positiv.

Norge, Sverige och Finland har ett utmärkt läge för att bygga större datacenters för Hyperscaler’s eller andra företag av många skäl:

  • Kallt klimat Det kalla nordiska klimatet hjälper till att hantera de betydande kylkraven hos datacenters
  • Tillgång till förnybar energi Det finns gott om förnybara energikällor tillgängliga, såsom vindkraft, vattenkraft, bioenergi och geotermisk värme. Kraftnäten är tillförlitliga och moderna, med en extremt låg förekomst av störningar i elförsörjningen. Energikostnaderna är låga och elmarknaderna är funktionella och konkurrenskraftiga
  • Anslutning i världsklass Regionen har utmärkta anslutningar. Under de kommande åren kommer även norra Europas anslutningar till Asien att ge förbättrad latency till regionen.
  • Politisk stabilitet Den politiska miljön är stabil och välreglerad

YIT bygger Next Generation Datacenters som är hållbara och mer eller mindre autonoma. Som en toppleverantör inom konstruktion av datacenter i Norden har vi ett beprövat koncept. Som alltid ger våra infrastrukturprojekt våra kunder en omfattande professionell lösning.