Vattenverk och avloppsrening

Vi konstruerar vattentorn samt vattenförsörjningsanläggningar och avloppsreningsverk. Vi bygger också vattenkraft.


Konstruktioner för vattenförsörjning och avloppsrening möjliggör pålitlig tillgång till rent vatten och god rening av avloppsvatten

Vi har genomfört ett flertal arbeten i utbyggnaden av Stockholms nya avloppsrening. Förutom ett flertal projekt i Henriksdals reningsverk bygger vi även en stor del av den nya avloppstunnel som kommer att gå från Bromma i väster till Henriksdal i öster. I Funäsdalen bygger vi just nu även ett nytt avloppsreningsverk, vilket är en stor del i Härjedalens största satsning på vatten och avlopp någonsin

Vattenverk och avloppsrening med över 100 års erfarenhet

Vi har över 100 års erfarenhet av vatten och avlopp. Under årens lopp har vi byggt så mycket som 119 vattentorn. Det senaste vattentornet vi byggde är det spektakulära vattentornet i Sandkulla i Vanda i Finland som stod färdigt i början av 2021. Vattenverk och avloppsrening har varit vår specialkompetens från början.

Sagan om vatten och om hur funktionell infrastruktur möjliggör vår moderna värld

Vart kommer rent vatten ifrån? Vart försvinner smutsigt vatten? Vad händer med regnvattnet på våra gator? Vatten är inte bara livsviktigt för oss men även en viktig del av vår infrastruktur. YIT är en del av vattnets färd från himmel till hav.

Kontakta oss

Lämna en kontaktförfrågan

Beskriv ditt ärende nedan så kontaktar vi dig inom kort. Du kan också skicka e-post direkt till kommunikation@yit.se. OBS, vi utför inte arbeten åt privatpersoner.

Område
Jag vill bli kontaktad